fbpx
Кърджали 6600 бул. Булаир 27
тел.: 0361/82320, моб. т.: 0898 819 299, Раб. Вр. : Пон-пет 09ч.- 19ч., сб: 09ч-17ч.
e-mail: office.globalnet@gmail.com

Отличиха майстори на компютърната рисунка и колаж

Високоскоростен интернет, цифрова телевизия, IP телевизия, видеонаблюдение, телефон, сервиз

Развълнувани деца, родители и преподаватели от цялата област Кърджали се събраха в Актовата зала на Средно училище „Отец Паисий“ в четвъртък. На церемония бяха наградени отличилите се в два конкурса, организирани от школото-домакин.

В областния конкурс за компютърна графика тази година темата беше „Заветите на Паисий – Знай своя род и език“. Участниците бяха от 1 до 12 клас, разделени в три възрастови групи. Те се състезаваха в направляние „Компютърна рисунка или колаж“ и „Свободни изразни средства“. Наградите бяха осигурени от АйТи компанията „Глобъл Нет“, като лично президентът й Лазар Попов поздрави децата и им връчи интересни компютърни аксесоари.

Фирмата от години подкрепя състезанието. Искаме да провокираме младите хора да се занимават с високи  технологии, да развиват своите умение в различен софтуер и да стимулира най-добрите от тях навреме да насочат своите бъдещи предпочитания към тази сфера, без която бъдещето е невъзможно, сподели за „Нов живот“ Лазар Попов.

В другия конкурс „С идеалите на Възраждането“ Средно училище „Отец Паисий“ отбелязва 109 години от създаването си. Тук учениците от 1 до 12 клас се състезаваха в сферата на рисуването, на литературата и на мултимедията, като предложените литературни работи бяха разкази, есета или стихотворения.

Наградите заминаха в различни училища и в различни населени места в областта. Наградите връчи Даниела Апостолова от Регионалното управление на образованието.